top of page
Ons team
 

Wij stellen ons graag even aan u voor.

Op deze pagina kan u ook de gevolgde opleidingen en specialisaties vinden.

 

Joris.jpg
Joris Poosen

 

 • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, KU Leuven

 • Postgraduaat gevorderde musculoskeletale kinesitherapie, UGent

 • Cred. Mechanical Diagnosis and Therapy

 • Dip. Orthopaedic Manual Therapy

 • Mulligan Concept ABC

Joris, afkomstig uit Schoonbeek, studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens zijn hobby als voetballer, belandde hij meermaals bij de kinesitherapeut.

Zijn drang om het menselijk lichaam beter te begrijpen was geboren, hij zou degene worden die andere mensen helpt in hun genezingsproces.

Gedurende zijn stages kwam hij in contact met verschillende vormen van manuele therapie. Met een grote interesse voor deze manier van behandelen begon hij aan een postgraduaatstudie aan de Universiteit van Gent.

Nadien volgde nog allerhande opleidingen ter uitbreiding van zijn manuele technieken (oa. MDT-/McKenzie-therapie, Mulligan Concept, moderne orthopedische manuele therapie).

Tijdens één van zijn stages leerde hij ook Jeroen kennen en de kiem voor een eventuele samenwerking werd gelegd. In 2014 besloten ze samen een groepspraktijk op te starten waar een passie voor het beroep centraal zou staan: “KineCor”.

Van bijscholen krijgt hij niet genoeg. Doorheen de jaren bleek manuele therapie zijn honger naar kennis niet voldoende te stillen. Zijn bijzondere interesse ligt binnen de handtherapie. Daarnaast volgde hij verscheidene opleidingen met betrekking tot pijneducatie en coaching. Deze kennis neemt hij ook mee in zijn rugzakje bij het behandelen van patiënten met oedeem en oncologische pathologieën. 

Hij gelooft sterk in de wetenschappelijke onderbouw van therapeutische behandeling. Maar het belangrijkste blijft echter een behandeling waar de patiënt centraal staat. 

 

Kom je hem tegen buiten de praktijk? Dan vindt u hem waarschijnlijk met sportkledij aan tijdens het lopen, fietsen of boulderen.

Web 13.jpg
Jeroen Vinck

 

 • Master of Science in de kinesitherapie, PHL

 • Dip. Mechanical Diagnosis and Therapy

 • Certified Mulligan Practitioner

 • Dip. Orthopaedic Manual Therapy

Jeroen is afkomstig uit Antwerpen, zijn fascinatie voor het menselijke bewegen bracht hem naar de studie kinesitherapie. Hij studeerde af in 2008 aan de toenmalige Provinciale Hogeschool Limburg. 

Vanuit zijn interesse voor wetenschap, startte hij zijn loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker aan het Erasmus MC in Rotterdam. Al snel bleek dat hij naast zijn wetenschappelijk onderzoek, klinisch werk wilde verrichtten. 

In een multidisciplinaire groepspraktijk ontdekt hij de charme van het vak en bekwaamde zich verder in de behandeling van klachten aan de wervelkolom. Hiervoor volgde hij opleidingen in binnen- en buitenland en bekwaamde zich in de manuele therapie. Hij is één van de weinige therapeuten in België en wereldwijd, die de titel Diploma MDT mag dragen. Hij blijft echter steeds op zoek naar een breder perspectief en volgt hiervoor opleidingen in coaching en psychologie. 

 

Jeroen startte samen met Joris de praktijk KineCor vanuit een gedeelde passie voor het vak. Hij gelooft sterk in een patiënt centrale benadering en de wetenschappelijke onderbouw van therapie.

Naast zijn activiteiten in de praktijk is Jeroen een voorstander van het delen van vakkennis. Hij neemt de jonge collega's onder zijn vleugels en coacht hen in de start van hun carrière. 

 

In zijn vrije tijd vind je hem op zijn fiets of achter zijn pizzaoven. 

Kimmy Daenen.kpg
Kimmy Daenen

 

 • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, Uhasselt

 • Specialisatie: sportrevalidatie UHasselt – KU Leuven
 • Postgraduaat manuele therapie, KU Leuven

 • Oedeemtherapie, interuniversitaire opleiding Oedema

 • Cursus sporttaping en elastisch taping

Kimmy studeerde aan de Universiteit Hasselt. Bij het maken van een studiekeuze, in het laatste middelbaar kwam al snel kinesitherapie ter sprake. De combinatie van het sociale contact, mensen helpen en beweging deed de beslissing ook effectief vallen. Als volleybalster steeg haar interesse om sporters te helpen revalideren en het risico op toekomstige blessures te beperken. Vandaar de keuze om in haar laatste jaar af te studeren met specialisatie sportrevalidatie.

Enkele maanden na haar opleiding kwam ze het KineCor-team versterken. De collega's zorgden voor een warm welkom en de collega's vergrootten de drang om haar kennis te verbreden. In het academiejaar 2019-2020  behaalde zij haar postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie aan KU Leuven. Onder het motto "een mens weet nooit genoeg" blijft ze geprikkeld om nieuwe dingen bij te leren. Zij zal haar patiënten begeleiden in de revalidatie van de klachten d.m.v. manuele therapie en bijhorende oefentherapie.

Kimmy is één van onze therapeuten die de interuniversitaire opleiding van oedema heeft afgelegd en dus gespecialiseerd is in oedeemtherapie.

 

Ze is een trotse Vlijtingenaar waar ze samenwoont met haar vriend Hans. Maar ondertussen heeft Schoonbeek-Beverst ook een plekje in haar hart gekregen.

Laura.jpg
Laura Peleman

 

 • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, UA/VUB

 • Pelvische Reëducatie 

 • Oedeemtherapie, interuniversitaire opleiding Oedema

 • Littekenbehandeling en brandwonden

 • Oncorevalidatie

 

Laura, afkomstig uit Edegem, schreef op jonge leeftijd in elk vriendenboekje Kinesist bij de vraag “Wat wil je later worden?”. Ze had het beroep leren kennen bij haar oma waar haar tante destijds werkte als kinesitherapeute. Gefascineerd keek ze er steeds naar een foto van een man die een patiënt masseerde en heel zijn huid mee aftrok. 

Ze startte haar opleiding aan de Universiteit van Antwerpen en studeerde af aan de Vrije Universiteit van Brussel met als specialisatie sportkinesitherapie.

Als snel leek dit niet de juiste roeping. Na vele bijscholingen vond ze deze later wel voor 100% in pelvische reëducatie en oedeemtherapie. 

Ze vindt het ontzettend fijn om op een geïndividualiseerde, professionele en warme manier mensen te begeleiden. Haar drang naar ‘leren’ leek niet te stoppen en in 2019 studeerde ze af als littekekentherapeute aan de Scar Academy van Oscare.

 

Hetzelfde geluk vindt ze in het dagelijks leven, samen met haar levenspartner Simon genieten ze van hun twee schatten Mathieu en Maurien.

Kevin.jpg
Kevin Lousbergh

 

 • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, UHasselt

 • Postgraduaat manuele therapie, UAntwerpen

 • Certified Mulligan Practitioner

 • Pre- en postoperatieve revalidatie

 • Sportrevalidatie

 

Kevin Lousbergh woont in het landelijke Riksingen in Tongeren.  Al van jongs af aan is hij geïnteresseerd in het menselijk lichaam en hoe alle verschillende stelsels met elkaar interactie hebben. Dat een job in de gezondheidssector zijn toekomst zou worden, was toen al duidelijk.

Gezien hij regelmatig sportte en zo interesse kreeg in het bewegingsapparaat, startte hij de opleiding kinesitherapie.

Tijdens zijn opleiding ondervond hij sporadisch zelf  nek- en rugklachten, hierdoor belandde hij bij een manueel therapeut. Hij was zodanig onder de indruk van de manuele vaardigheden van zijn therapeut, dat zijn passie voor manuele therapie was geboren.

Kevin zal zich dan ook, naast zijn activiteiten bij KineCor, verder specialiseren in allerlei varianten van de manuele therapie.

 

Buiten de praktijk vind je hem in de sportclub.

E2F7FAA8-132E-4553-9FE1-42FA92031FBB.jpeg
Tamara Booms

 

 • Bachelor medical management assistent, PHL

 

Tamara Booms is afkomstig uit Meeuwen en studeerde in 2008 af aan de PHL als Medical Management Assistant.

 

Sinds 1 augustus 2022 kan je Tamara tegenkomen in onze praktijk. Als mama van twee kindjes koos Tamara er recent voor om korter bij huis te werken en ruilde ze na 14 jaar het ziekenhuis in voor KineCor. Na haar studies vond ze samen met haar echtgenoot Tim al snel de weg terug naar Schoonbeek, het dorp waar Tim opgroeide.

Tamara zal een groot deel van de tijd het eerste aanspreekpunt zijn en ook al valt dat misschien niet op aan de telefoon, ze zal u steeds met een glimlach proberen verder te helpen. Door administratieve taken weg te nemen bij de therapeuten, kunnen zij hun tijd maximaal aan de patiënten besteden.

bottom of page