top of page

Jeroen Vinck

  • Master of Science in de kinesitherapie, PHL

  • Dip. Mechanical Diagnosis and Therapy 

  • Certified Mulligan Practitioner

  • Dip. Orthopaedic Manual Therapy

Jeroen is afkomstig uit Antwerpen, zijn fascinatie voor het menselijke bewegen bracht hem naar de studie kinesitherapie. Hij studeerde af in 2008 aan de toenmalige Provinciale Hogeschool Limburg. 

Vanuit zijn interesse voor wetenschap, startte hij zijn loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker aan het Erasmus MC in Rotterdam. Al snel bleek dat hij naast zijn wetenschappelijk onderzoek, klinisch werk wilde verrichtten. 

In een multidisciplinaire groepspraktijk ontdekt hij de charme van het vak en bekwaamde zich verder in de behandeling van klachten aan de wervelkolom. Hiervoor volgde hij opleidingen in binnen- en buitenland en bekwaamde zich in de manuele therapie. Hij is één van de weinige therapeuten in België en wereldwijd, die de titel Diploma MDT mag dragen. Hij blijft echter steeds op zoek naar een breder perspectief en volgt hiervoor opleidingen in coaching en psychologie. 

 

Jeroen startte samen met Joris de praktijk KineCor vanuit een gedeelde passie voor het vak. Hij gelooft sterk in een patiënt centrale benadering en de wetenschappelijke onderbouw van therapie.

Naast zijn activiteiten in de praktijk is Jeroen een voorstander van het delen van vakkennis. Hij neemt de jonge collega's onder zijn vleugels en coacht hen in de start van hun carrière. 

 

In zijn vrije tijd vind je hem op zijn fiets of achter zijn pizzaoven. 

 

bottom of page