top of page

Joris Poosen

  • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, KU Leuven

  • Postgraduaat manuele therapie, UGent

  • Cred. Mechanical Diagnosis and Therapy

  • Belgian Hand Therapist

  • Orthopaedic Manual Therapy

  • Mulligan Concept ABC

Joris, afkomstig uit Schoonbeek, studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens zijn hobby als voetballer, belandde hij meermaals bij de kinesitherapeut.

Zijn drang om het menselijk lichaam beter te begrijpen was geboren, hij zou degene worden die andere mensen helpt in hun genezingsproces.

Gedurende zijn stages kwam hij in contact met verschillende vormen van manuele therapie. Met een grote interesse voor deze manier van behandelen begon hij aan een postgraduaatstudie aan de Universiteit van Gent.

Nadien volgde nog allerhande opleidingen ter uitbreiding van zijn manuele technieken (oa. MDT-/McKenzie-therapie, Mulligan Concept, moderne orthopedische manuele therapie).

Tijdens één van zijn stages leerde hij ook Jeroen kennen en de kiem voor een eventuele samenwerking werd gelegd. In 2014 besloten ze samen een groepspraktijk op te starten waar een passie voor het beroep centraal zou staan: “KineCor”.

Van bijscholen krijgt hij niet genoeg. Doorheen de jaren bleek manuele therapie zijn honger naar kennis niet voldoende te stillen. Zijn bijzondere interesse ligt binnen de handtherapie. Hiervoor volgde hij al meervoudig opleiding in zowel binnen- als buitenland.
Daarnaast volgde hij verscheidene opleidingen met betrekking tot pijneducatie en coaching.

Hij gelooft sterk in de wetenschappelijke onderbouw van therapeutische behandeling. Maar het belangrijkste blijft echter een behandeling waar de patiënt centraal staat. 

 

Kom je hem tegen buiten de praktijk? Dan vindt u hem waarschijnlijk met sportkledij aan tijdens het lopen, fietsen of boulderen.

bottom of page