top of page

Kimmy Daenen

  • Master of Science in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, Uhasselt

  • Specialisatie: sportrevalidatie UHasselt – KU Leuven

  • Postgraduaat manuele therapie, KU Leuven

  • Oedeemtherapie, interuniversitaire opleiding Oedema

  • Cursus sporttaping en elastisch taping

Kimmy studeerde aan de Universiteit Hasselt. Bij het maken van een studiekeuze, in het laatste middelbaar kwam al snel kinesitherapie ter sprake. De combinatie van het sociale contact, mensen helpen en beweging deed de beslissing ook effectief vallen. Als volleybalster steeg haar interesse om sporters te helpen revalideren en het risico op toekomstige blessures te beperken. Vandaar de keuze om in haar laatste jaar af te studeren met specialisatie sportrevalidatie.

Enkele maanden na haar opleiding kwam ze het KineCor-team versterken. De collega's zorgden voor een warm welkom en de collega's vergrootten de drang om haar kennis te verbreden. In het academiejaar 2019-2020  behaalde zij haar postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie aan KU Leuven. Onder het motto "een mens weet nooit genoeg" blijft ze geprikkeld om nieuwe dingen bij te leren. Zij zal haar patiënten begeleiden in de revalidatie van de klachten d.m.v. manuele therapie en bijhorende oefentherapie.

Kimmy is één van onze therapeuten die de interuniversitaire opleiding van oedema heeft afgelegd en dus gespecialiseerd is in oedeemtherapie.

 

Ze is een trotse Vlijtingenaar waar ze samenwoont met haar vriend Hans. Maar ondertussen heeft Schoonbeek-Beverst ook een plekje in haar hart gekregen.

 

bottom of page